hakken of hangen

pajama

Eén van mijn goede voornemens dit jaar is meer tijd spenderen in mijn pyjama. Die tijd telt namelijk niet. Je kunt gerust tussen de koekkruimels hangend op de bank de nieuwe Allerhande doorbladeren, want je bent immers nog niet écht begonnen met de dag. Met je pyjama aan mogen de wijnglazen vies op het aanrecht blijven staan terwijl jij ontbijt met chocoladeletter en de nieuwe kerstkaart van de Kardashians checkt. Telt niet!

Nu weet ik uit die Allerhande dat je in de kerstvakantie kunt kiezen uit twee mogelijkheden. De eerste is koud maar chic. Rode lipstick, glossy haar, iets korts en mouwloos met glitters en natuurlijk een oncomfortabel hoge hak. En champagne. Optie twee is warm maar slobberig. Met houthakkershemd en pyjamabroek in blokhut na een wandeling door de sneeuw (kwestie van even de wollen trui met ingebreid rendier over de pyjama aan, tanden poetsen niet nodig). Plus warme chocolademelk. Beide komen veelvuldig en beeldig voor in de Allerhande (eend kan met zowel met hartige als met zoete saus overigens).

Maar goed, zoals gezegd, momenteel neig ik naar het tweede scenario. Al was het alleen maar omdat ik dan al die chocola gewoon kan blijven eten want een pyjamabroek is tres forgiving. Gewoon niet aankleden dus. Want met die pyjamabroek gaat ook de relaxmodus uit. Staan die wijnglazen daar nou nog? Hup, het huis overzichtelijk opgeruimd en de vrouw des huizes geparfumeerd en presentabel. Als ik hakken aan heb is het helemaal erg. Want hakken en restanten vette jus op de tafel combineren niet en dan MOET het schoon (Al eens schoongemaakt op hakken? Daar klopt iets helemaal niet aan). Dat geluid van die hakken geeft er bovendien meteen een pinnigheid a la mevrouw Helderder aan en die vind ik toevallig helemaal niet aardig. Laat staan gezellig en relaxed.

Champagne drinken op sokken dan maar? Is misschien ook wat jammer. Ik denk dat het iets wordt met pyjama én nagellak. Bent u er al uit?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *