We hebben kip

il_340x270-555681122_otm7

Deze woorden wil ik graag nomineren voor de ‘meest lullige en hartverwarmende woorden van de week’- award.

‘We hebben kip’. Het lag eigenlijk meer aan het moment dan aan de woorden zelf. Ze werden uitgesproken door een moeder die na 23 jaar haar door papa gekaapte tweejarige peuter terugzag.

In het programma ‘The Locator’ (spreek uit met een hijgerig, senatiebelust, vet amerikaans accent zoals je ‘The Terminator’ zou zeggen) wordt een iets te dikke Amerikaan met hele brede schoudervullingen op missie gestuurd om een verloren familielid terug te vinden. De missie wordt aan de Locator voorgelegd door zijn ‘team’, geleid door de moeder van de Locator. Basiskamp is de keukentafel. Na het bespreken van de deugden van de zoekenden ‘they really deserve this’ én de moeilijkheidsgraad ‘this ain’t gonna be easy’ trekt de Locator zijn mond in een vastberaden trek en gaat op pad. Eén keer moest hij zelfs met het vliegtuig. Dat was me wat. Het shot van de Locator die peinzend uit een vliegtuigraampje staart was echt bijzonder dus dat is snel in iedere aflevering gemonteerd.

Dus die moeder en broer en zus, ze zijn kleine Mikey nooit vergeten in zijn blauwe jasje, zitten nietsvermoedend op een familiefeestje als de Locator verslag komt uitbrengen. Broertje zit 4 meter verderop in de auto te wachten maar dat weten ze niet. Dah. Het emotionele weerzien krijgt nog een laatste voorzet doordat de Locator suggereert dat broertje dood is (I’ve told you, sometimes the outcome is not what you’d expected or had hoped for. I’d like you to take a look at this paperwork….). Grapje tuurlijk, er zit een foto van broertje in de envelop. Geen blauw jasje nu, maar een lekkere stoere redneck met leren baseballcap en tattoos. Hij lijkt op jou! En dan de verlossende woorden ‘Hij is hier’. Een innige omhelzing volgt, tranen, de belofte hem nooit meer te laten gaan, alles zo mooi. En dan, bij het betreden van het huis: ‘Come, come in…we have chicken’.

We hebben kip, all is well.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *