lesje leren

Ik heb me aangemeld. Voor een les. Ik heb ook al de nodige lessen gehad, hoor. Lessen differentiĆ«ren, filmmontage, yoga, wolvilten, breindenken, van die dingen. Lessen van holistische artsen, van psychotherapeuten, van in lendendoeken gewikkelde masseurs (over die laatste was ik echt heel enthousiast). Maar nu ga ik naar de ‘School of Life’. Deze school bevindt zich overal ter wereld en organiseert lessen over de onderwerpen waar we op de middelbare school niet aan toegekomen zijn ivm aardrijkskunde. Over relaties, over werkstress, over liefde, over grenzen, eigenlijk over al die dingen waar iedereen mee te maken heeft maar waar we nooit instructies bij krijgen. En de les die ik zaterdag ga bijwonen heet ‘rust in je hoofd’.

Want ik weet niet of u het herkent maar mijn werkdagen (ik ben docent) zijn buiten de lessen om totaal chaotisch. Door bijzaken. Die wel 80% van mijn tijd en aandacht opeisen. Cijfers, logboekverslagen, werkstukbegeleiding, mentorgesprekken, loopbaanoriƫntatie, een mail van ouders, een collega die vergeten is wat er ook maar weer gebeuren moest, hee, die klas staat op de verkeerde plek in de digitale agenda en nu hebben ze hun huiswerk niet gemaakt dus moet ik de helpdesk bellen, etc, etc. Ik multitask me de pleures en blijf bijgevolg aan de oppervlakte krabbelen zonder ooit de tijd te hebben de diepte in te kunnen gaan.

En dan zou je denken dat ik die staat van zijn ogenblikkelijk loslaat zodra ik thuiskom. En met een breiwerk op de bank zak voor de nodige beschouwelijke luiertijd. Maar nee, ik heb even nageteld in hoeveel boeken ik momenteel aan het lezen ben, ik kom op negen. Gelijktijdig. Die liggen allemaal ergens in huis. Een roman en een boek over seks naast mijn bed. ‘Brieven uit de hel’ op de plee, net als dat boek van Douglas Coupland. Ik heb op mijn werktafel de titel ‘de ondergang van de magische wereld’ over kerkgeschiedenis en magie liggen en op de bank ligt een pil over ‘unconditional parenting’ tegelijk aantrekkelijk en een aanklacht te wezen.

Kortom, tijd voor een lesje. Er is nog plek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *