vlieg

Er ligt een vlieg te drogen op mijn broodplank. Een dikke bromvlieg. Toen we thuiskwamen lag hij in een overgebleven beker roze ranja te dobberen. ‘Och’ zeiden wij en ik kieperde de ranja in de gootsteen. Zag ik nou een pootje trekken? Ja, echt, hij doet het nog! Voorzichtig lepelde ik de bromvlieg uit de gootsteen en drapeerde hem op het broodplankje. En daar ligt hij nu, uitgeteld en suikerstoned. Z’n vleugels zijn al droog, geloof ik. Hij doet me een beetje denken aan die arme jongens die tijdens WO 1 zichzelf in hun hand schoten om in vredesnaam maar uit die uitzichtsloze loopgraaf weg te kunnen. Als ze door de mand vielen, werden ze eerst opgelapt in de ziekenboeg om vervolgens met gezonde hand gefusilleerd te worden. Misschien moet ik de bromvlieg markeren. Dat ik hem niet per ongeluk doodmep morgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *