melancholie

Ziekmakend. Muziek kan dat als geen ander. Zo’n golf van weemoed en herinnering door je heen laten slaan die pijnlijk en heerlijk tegelijk is. ’t Is bijna niet te hebben. We hebben een jaar lang gratis Spotify dus ben ik op een trip down memorylane. Toto, Roxette en sinds een half uur DE sensatie van de jaren ’90 voor iedereen die dacht dat klassieke muziek saai was: Rondo Veneziano! De Disneyversie van de good old Barokmeesters. Een kamerorkest ondersteund door een stevige rockritmesectie en basgitarist. En (!) verkleed in pruiken en hoepelrokken. Dat hoor je niet mooi te vinden maar fuck de muziekpuristen, ik hou ervan. Let wel, ik ben vanaf mijn 6e levensjaar gedegen klassiek geschoold, nam plaats in een, jawel, blokfluitkwartet en speelde op fluiten die groter waren dan ik de moeilijkste stukken. Dus ik mag het zeggen.

En waar ik op beeldend gebied houd van het subtiele gebaar en het ongezegde, kan het me op muziekgebied niet barok genoeg. Groots en meeslepend alstublieft. En omdat wij dat jaar op zomervakantie een bandje met Rondo Veneziano mee hadden en dat bandje eindeloos hebben omgedraaid zit ik nu weer met ontluikende borstjes achterin de VWGolf met 2 zusjes en 3 vervelende broertjes. Tegen de luidspreker in het zijpaneel aangedrukt heb ik heimwee naar iets dat ik niet ken en hunker naar alles wat nog komen moet. En dan te bedenken dat het het tweede casettebandje dat we mee hadden van Tracy Chapman was. In mijn beleving een goddelijke, gevoelige jongeman met lang haar. Wist ik veel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *