night crossing (nog meer luchtballonnen)

Gisteren hebben we de Muur bezocht. Dat is, wat er van rest en het bezoekerscentrum dat eraan gekoppeld is. Getriggerd door alles wat we gezien hadden hebben R. en ik onze laatste avond in Berlijn al YouTubend doorgebracht en van alles aan heroïsche én verschrikkelijk trieste verhalen gezien.
Eén specifieke vlucht blijft een ongelooflijk verhaal: de twee families die incluis vier kinderen in een zelfgemaakte (allemaal felgekleurd beddegoed) luchtballon overstaken. Hun verhaal is zelfs verfilmd: ‘Night Crossing’.
Wat een ongelooflijk grote wens om te ontsnappen moet je hebben om met je kleine kind onder de arm in zo’n ballon te stappen! Gelukkig haalden ze het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *