gek eten

Ik vind het volstoppen van het caravankeukentje met zakken aardappels een heel goed idee. Je weet maar nooit. Voor mij is één van de feestelijkheden van op vakantie gaan raar eten in ’t boet’nlaand. En dan over je nek gaan of aangenaam verrast worden. Ik herinner me een bord gefrituurde visjes in Kroätie. Denk formaat guppy maar dan een hele school zo uit de zee geschept, door het paneermeel gehaald en op mijn bord geplempt. De oogjes keken me door het knapperige korstjes met lichte verbazing aan.

Het ultieme Berlijnse hapje is currywurst. Er is zelfs een currywurstmuseum. Nee, echt. Currywurstfossielen enzo. En natuurlijk gibt es auch biologische currywurst. Ik verwachtte een pittig worstje. Of anders een pittig sausje. Maar het blijkt een veredelde frikandel met ketchup en dan daarbovenop wat currypoeder. Kan ook.

One thought on “gek eten

  1. I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time
    writing, i know how to save you a lot of time, there is an online tool that creates
    readable, google friendly posts in seconds, just type in google – laranitas
    free content source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *